19 Ocak 2011 Çarşamba

Aferin Valla!

Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte bir anda her yerde bir karnaval bir festival havasıdır esiyor. Kağıtlar, bayraklar havalarda uçuşuyor. Bir sağımızdan bir solumuzdan hoppidi hoppidi müziklerle sarılmış, bir şenlikteyiz hissine kaptırmamak için zor tutuyoruz kendimizi milletcek.

Geçen gün İstanbul’un en merkezi caddelerinden birinde yürümeye başladığımızda bir arkadaşımla “Türkiye’de bir partinin diğeriyle bir araya gelip de ortaklaşa doğru düzgün bir şey yapmaları görülmüş şey değil.” diyerek dertleşiyorduk. Fakat caddenin başında savunduğumuz bu fikirin caddenin sonuna geldiğimizde pek de doğru olmadına karar verdik.

Caddenin başında A partisinin bizi karşılayan bayraklarıyla bir afallamıştık zaten ama cadde de ilerledikçe bizi karşılayanın sadece o partinin bayrakları olmadığını gördük. B, C,D ne kadar parti varsa hepsi buldukları yerlere bayraklarını asmışlar. Balkonlar, ağaçlar bayrak dolu hatta gökyüzüne baktığınızda yıldız yerine bayrakları görmeniz mümkün. Ne güzel! İnsan kendini karnavalda sanıyor.

Bu arada bayrakları ve bilumum kağıttan seçim ilanlarını ayaklarımızla ittirerek kendinimize yol açıyoruz kaldırımda. Derken ani bir gürültüyle arkadaşım bir anda sıçrıyor. Meğer önümüzdeki sokaktan bir seçim arabası dönmüş caddeye. “Korma!” diyorum. “Siren değil bu müzik müzik. Biraz fazla açmışlar sesini ama bizim için herkes duysun, eğlensin diye.” Saygı duyuyoruz hakikaten aferin nasıl da düşünüyorlar vatandaşı bak. Araba biraz uzaklaşıyor tam müzikten mahrum olup kendimizi rahatsız edici sessizliğin içinde buluyoruz ki hemmen bir başka partinin seçim arabası yetişiyor. Harika, harika bunun sesi de en az önceki kadar yüksek. Ee tabii bu parti de vatandaşları en az onlar kadar düşünüyor ne de olsa. Şarkıyı pek çıkaramıyoruz, arada konuşan adamın neler dediğini de pek anlayamıyoruz ama olsun hepsi bizim için ne de olsa. Aferin valla!

Tüm partilerin seçim arabaları birer birer geçerek caddenin sonuna kadar bir an olsun bizi müziksiz bırakmadılar gerçeten. Caddenin sonunda arkadaşımla ayrılırken utandık başta söylediğimiz o cümleden. Ne kadar da yanılmışız. Türkiye’de tüm partilerin kesinlikle üzerinde anlaştıkları, ortklaşa yapmayı becerdikleri bir şey var. O da kirlilik! Ama pek de kızmamak lazım her şey gibi bunu da bizim iyiliğimiz için yapıyorlar. Aferin VALLA!!


Hiç yorum yok: