27 Ocak 2011 Perşembe

Her şey mahallemiz için...


Yahoo, son zamanlarda yaşadığı krizi atlatmak için gerçekten ilginç yöntemlere başvuruyor: Geçtiğimiz günlerde San Francisco’daki 20 otobüs durağına poster boyutunda dokunmatik ekranlar yerleştirmişler. Şehrin farklı mahallelerindeki duraklara yerleştirilen bu ekranlar, reklam görüntülemenin yanı sıra durakta bekleyen insanlara oyun oynama imkanı da veriyormuş. Nefisss!! En güsseli başka duraklarda bekleyen insanlarla karşılıklı oyun da oynanabiliyormuşsunuz. Oyunlarda alınan puana göre birinci olan mahallede "OK Go" bir konser verecekmiş. Harika! Son günlerde duyduğum en hoş fikir bu! Hemmen güssel Türkiyem'e uyguluyor bunu beynim:
"Ahmet Abi!" "He?" "Aşağı mahallenin otobüs durağına bi ekran koymuşlar. Oyun neyn falan da var. Okey, pazıl mazıl." "Anaa... bizde niye yoktur? Çekil Naci, bu duruma el koymam lazım..."
"Anneeee, dün bizim otobüs durağında kocaman bir ekran vardı ya?... bugün yok!"
başka bir olasılık da:
"Ahmet Abi!" "He?" "Otobüs durağına kocaman ekran koymuşlar. Oyun neyn falan da var. Okey, pazıl mazıl. Hemi de diğer mahalledekilerle karşılıklı oynayabiliyormuşsun. Nihat Doğan, en çok puan kazanan mahallede konser verecekmiş!!"
Az sonra otobüs durağında...
"Ya hanım teyze ittirmesene yaaa!
"Olum manyak mısın sen ittirip duruyorsun iki saattir. Doluşmuşunuz sürü sepet durağa ne yapıyorsunuz allah biliiiir! Otobüse bineceğim AÇIL azıcık."
"Açılamam teyzeee açılamaaam! Çok mühim bir durum var. Şu topu da çemberden geçirirsek aşağı mahalleyi yeneceğiz. Her şey mahallemiz için. Git sen başka bir duraktan bin otobüsüne..."



Hiç yorum yok: